Tervetuloa Nivalaan 4.-7.7.2019

Kesän parhaat festarit ovat pian täällä! Tule mukaan tapaamaan vanhoja ja uusia naamoja, osallistumaan mahtavaan ohjelmaan ja ennen kaikkea tekemään talkootöitä parhaassa seurassa!
1) Ilmoittaudu nuorten majoitukseen TÄÄLLÄ.
2) Tulosta osallistujakortti tästä:

Lupa_alaikaisen_nuorisomajoitukseen_Nivala

Täytätä se huoltajallasi ja ota mukaan kun tulet juhlille.
Osallistujakortti on välttämätön nuorisomajoituksessa yöpyville! Täysi-ikäinen osalta riittää oma allekirjoitus.
3) Tutustu seuraaviin infoihin:
Nivalaan pääset:
Junalla
Juna-aikataulut löydät osoitteesta vr.fi. Kaikilta juna-asemalle saapuvilta junilta on bussikuljetus juhla-alueelle. Kävellen välimatka on n. 2 km. 
Bussilla
Matkahuollon aikataulut löytyvät osoitteista www.matkahuolto.fi.
Linja-autoasema sijaitsee Nivalan keskustassa. Sen kautta kulkee myös juhla-alueella kiertävä non-stop-bussi.
Nivalassa nuorten majoitus, juhlakenttä ja muut tapahtumapaikat ovat toisistaan kävelymatkojen päässä. Majoituskoulun (Lukio) ja juhlakentän väli on n. puoli kilometriä.
Saapuessasi Nivalaan
Suuntaa keskustan läpi Kyösti Kallion koulun takana olevalle juhla-alueelle. Nuorisotyön Nuori Yty -koju löytyy juhla-alueen ja koulun välistä. Kojulla on nuorten talkootoimisto, josta löytyy lisäohjeita ilmoittautumiseen ja majoittautumiseen. Nuorisotyön koju on auki noin klo 21 asti, jonka jälkeen saapuneille on ilmoittautuminen suoraan majoituskoululla eli Lukiolla.
Nuorten talkoot
alkavat torstaina 4.7. osallistumisella talkooseuroihin klo 18 juhlakentällä.
Varsinaiset talkootyöt alkavat perjantaiaamuna 5.7. klo 9 nuorisotyön kojulta, josta siirrymme etiketittämään körttipastillipussit. Näitä etikettitalkoita sekä yhtä myyntivuoroa vastaan saat ilmaisen majoituksen nuorison majoituskoululta. Jos saavut vasta myöhemmin perjantaina tai lauantaina, voit ostaa majoituksen suoraan koululta 10€/2 yötä. Muita talkootöitä, esim. pastillien myyntiä, tehdään koko viikonlopun ajan ja oman talkoovuorosi pääset varaamaan ilmoittautuessasi talkoolaiseksi nuorisotyön kojulla. Mieti siis valmiiksi, mihin aikaan haluat talkoohommia tehdä. Myyntivuoroista saa kahvi/jätski- ja ruokalippuja. Sunnuntaina myyntivuoronsa tehneiden kesken arvotaan 30€ arvoinen S-ryhmän lahjakortti. Talkoovakuutus kattaa tapaturmat mutta ei omaisuutta. Nuoriso osallistuu juhlille vanhempiensa vastuulla. Sairastumisista ja tapaturmista tulee ilmoittaa majoitusvalvojille tai nuorisosihteereille. 
Majoitus
Ilmoittaudu nuorten majoitukseen 28.6. mennessä osoitteessa osoitteessa nuoriyty.fi Tulosta samalta nettisivulta löytyvä nuorisomajoituksen osallistujakortti ja täytä se yhdessä huoltajiesi kanssa.  Huoltajan allekirjoittama osallistujakortti on pakollinen nuorisomajoitukseen osallistuville! Osallistujakortti annetaan koululle majoitukseen ilmoittautuessa. Täysi-ikäiset voivat allekirjoittaa osallistujakortin itse, mutta heiltäkin kortti tarvitaan. 
Nuorten majoitustilat sijaitsevat Lukiolla, os. Peltotie 2. Talkoolaisnuorille majoitus on ilmainen, muille nuorille majoituksen hinta on 10 €/2 yötä (maksu majoitusvalvojille koululla) Hinta sisältää patjan, suihkun sekä WC:n käyttömahdollisuuden. Tilat avataan torstaina 4.7. klo 14 ja suljetaan sunnuntaina 7.7. klo 17. Ovet ovat auki juhlien aikana 24h.
Majoittujat sitoutuvat noudattamaan annettuja sääntöjä ja yöaikaan hiljaisuutta. Koululla liikuttaessa pitää olla majoitusranneke näkyvissä. Majoitustiloihin ei saa päästää ulkopuolisia. Koulun aulassa on päivystyspiste, johon voit ilmoittautua käytyäsi ensin hakemassa talkoolaiskortin nuorisotyön kojulta. Jos saavut illemmalla kun koju on jo kiinni, voit mennä ilmoittautumaan suoraan koululle.
Kaikenlainen päihteiden käyttö juhlien aikana ja majoituksessa on kielletty. Päihteettömyyttä valvotaan puhalluskokein. Puhalluksesta kieltäytyminen johtaa majoituspaikan menetykseen. Alaikäisten päiteidenkäyttö on lastensuojeluasia, ja tarvittaessa asia siirtyy jatkokäsittelyyn viranomaisille.
Ruoka- ja kahvi- (eli jätski-)lippuja
saat talkoovuoroja vastaan, joita voi olla esim. pastillinmyynti, työvuoro nuorisotyön kojulla tms. Kahvilippu käy myös juhlien jätskikioskeilla. Pidemmästä työvuorosta saat myös T-paidan. Huom! Ilmainen majoitus edellyttää etikettitalkoiden lisäksi vähintään yhden myyntivuoron tekemistä viikonlopun aikana. Etenkin sunnuntaiksi tarvitaan talkooväkeä. Varaa kuitenkin rahaa mukaan esim. ilta- ja aamupaloja varten. Ilmaisen aamiaisen saa vain perjantaiaamuna ennen talkoita. Viiden euron hintainen juhlaopas kannattaa ostaa heti juhlille saavuttaessa.
Ohjelmaa
on nuorisoa varten juhlilla runsaasti. Tarkoitus on myös osallistua seurakentän ohjelmaan aina talkootöiden välissä. Talkoot ovat nuorison oikeus ja velvollisuus. Pastillinmyynnillä kustannetaan merkittävä osa nuorten leiri- ym. toimintaa ja pidetään esim. leirien hinnat kohtuullisina.
Tervetuloa nuorten talkoisiin ja juhlahumuun! Lisätietoja ennen juhlia ja niiden aikana saat nuorisosihteereiltä: Suvi Korhonen (040-1465008) sekä Mika Nuorva (0400-346439) ja juhlien omilta sivuilta www.herattajajuhlat.fi.
Nuorten ohjelma
Torstai 4.7.
18.00 Talkooseurat, juhlakenttä. 
21.00–00.00 Nuorten yökahvila Nivalan lukiolla, Peltotie 2. 
Perjantai 5.7.
klo 8-8.45 Nuorten talkooaamiainen Kyösti Kallion koululla. Sinne vaan!
9-12 Pastillitalkoot. Kokoontuminen nuorisotyön kojulla josta siirrytään lähistölle etiketittämään körttipastilleja.
19.30 Hevimessu, Uikko Areena, Kalliontie 57. Ylistarolaisten pitkätukkien toteuttama messu, jossa virret on silkkaa metallia. Ehtoollinen tarjolla. Muista kolehtiraha!
23.00–03.00 Nuorten yökahvila Nivalan lukiolla, Peltotie 2. 
Lauantaina 6.7.
14.30–15.15 Jouko Mäki-Lohiluoman keikka
Nivalan lukiolla, Peltotie 2. Yhden Joukon Yhtye = Jouko Mäki-Lohiluoma: rummut, basso, kitara, huuliharppu, laulu) 
17.00 Nuorten Megaköpärit Uikon pesäpallokentällä, Kydöntie 5. Vuoden suurimmat köpärit, yhteisleikkejä ja pesäpalloa pilke silmä- kulmassa! Mukana nuorten alueyhteyshenkilöitä. Omia pesisvälineitä voi ottaa mukaan. 
20.00 Rauhan lauluja -yhteislauluilta ja Gospel Covertajat
– Virsikirjan lisälehdillä -konsertti Uikko Areenalla, Kalliontie 57. Rauhan lauluja -yhteislauluilta J. Jyrän johdolla. Tule laulamaan mm. punaisesta laulukirjasta tuttuja
lauluja ja pitämään kädestä kiinni. Lavalla myös yllätysvieraita! Tutustu virsikirjan lisävihkon
virsiin Gospel Covertajien seurassa. Nykypäivän sävelet, puhuttelevat tekstit ja rytmit muilta
mantereilta innostivat Gospel Covertajia lähtemään seikkailulle virsikirjan lisävihkon saloihin.
Ohjelmistossa myös Siionin virsiä! 
22.30 Yöveisuut juhlakentällä, sateen sattuessa Kerttulassa, Toritie 15. 
00.00-03.00 Nuorten yökahvila Nivalan lukiolla, Peltotie 2. 
Sunnuntai 7.7.
Messu, seuroja ja talkoohommia. Vaikka väsyttää, tule nuorisotyön kojulle pyörimään ja katso tarvittaisiinko apua. Kaikki pastillit myydään, ja rahat niistä tulevat Nuori Yty -toimintaan!