Tehtävämme ja näkymme

Tehtävämme:

Tehtävämme on järjestää arvopohjamme mukaista nuorisotoimintaa sekä tehdä vaikuttamistyötä evankelisluterilaisessa kirkossa ja koko yhteiskunnassa.
Arvopohjanamme on toivo, rakkaus, armollisuus ja tasavertaisuus.
Viestimme on että sinä riität, sinä kelpaat, sinä et ole yksin.

Näkymme:

Olemme järjestö, joka toimii osana evankelisluterilaisen kirkon nuorisotyötä. Rikastutamme sitä yhteistyöllä, nuoriso- ja julkaisutoiminnalla sekä yleiseen keskusteluun osallistumalla.
Haluamme, että meidät tunnetaan laadukkaasta, turvallisesta ja tasa-arvoisesta nuorisotyöstä. Tahdomme olla tekemässä körttiläisestä nuorisokulttuurista elinvoimaisen raikasta, jossa perinneliikkeen vahvuuksiin nojaten katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen.
Yhteiskuntaamme, ja osin aikamme hengellistä ilmapiiriäkin, leimaavat kilpailuhenki ja suorittaminen. Siksi haluamme tarjota kiireen keskelle levähdystä, yksinäisyyteen yhteisöllisyyttä ja pätemisen sijaan kelpaamista. Toivomme on siinä, että olemme Jumalan hyväksymiä rikkinäisinä ja epätäydellisinä, eikä armon ehtona ole hengellisiä tai moraalisia suorituksia.
Herännäisyys eli körttiläisyys on elämisen, ajattelemisen, uskon ja hartauden harjoittamisen tapa. Pyrimme siirtämään nuorisolle körttiläistä perintöä, kuten Siionin virsien veisuuta, seuroja, ja talkoohenkeä yhteisten asioiden hyväksi.