Isoskoulutus

Isoset ovat tärkeä osa rippikoulua. Isoset ohjaavat ryhmätyöskentelyjä, huolehtivat rippikoululaisten hyvinvoinnista, ryhmäyttävät ja järjestävät ohjelmaa rippikoulujen vapaa-aikaan ja iltaohjelmiin. Isoset ovat leirillä riparilaisia varten; he neuvovat, opastavat ja auttavat aina kun tarvitsee.
Herättäjä-Yhdistyksen isoskoulutukseen osallistuminen ei edellytä Aholansaaren rippikoulun käyntiä, vaan mukaan voivat tulla seurakunnan rippikoulun käyneet. Isoskoulutuksesta saa uusien kavereiden lisäksi arvokkaita ihmissuhde- ja ryhmänjohtajataitoja sekä eväitä omaan kasvuun. Isoskoulutuksesta saa myös lisäpisteitä joidenkin alojen opiskelupaikkoja hakiessa, ja kesätöiden haussa siitä on usein apua myös.
Isoskoulutuksemme sisältää kolme vaihetta:
1-vaihe: SEM1 eli isosasioihin perehdyttävä leiri toteutetaan
2-vaihe: Izmo eli nuorten ihmissuhdetaitojen viikonloppu
3-vaihe: Kätsy eli käytännön taitojen viikonloppu  vapaaehtoinen srk:n isoskoulutuksen käyneille
Isoskoulutukseemme tulee omat ilmoittautumislomakkeet jokaiselle osioille ja leirille ja isoskoulutus on suoritettu kun olet osallistunut kaikille kolmelle leirille (tai Kätsy-leirin sijasta seurakunnan isoskoulutukseen). Epidemia-aikana leirit voivat peruuntua tai vaatia erityisjärjestelyä. Tästä ilmoitetaan aina erikseen kaikille ilmoittautuneille!
Leirimaksut voivat vaihdella, mutta viikonlopun hintahaitari on noin 90-100 euroa sisältäen majoituksen ja ruokailut. (Etäosiot eivät maksa mitään).  Isoskoulutuksen voi käydä yhden tai kahden vuoden aikana. Isoseksi kannattaa hakea jo ensimmäisen vuoden jälkeen (jos kaikki koulutusvaiheet on suoritettu), mutta suuren hakijamäärän vuoksi paikkoja ei riitä kovin monelle. Seuraavana vuonna sen sijaan olet etusijalla.
Isosille ei makseta palkkaa, mutta matkat ja ylöspito korvataan sekä riparille että Jatkikselle.
Tervetuloa mukaan!
Osallistu myös oman kotiseurakuntasi isoskoulutukseen!
Isoshaku kesän ripareille maalis-huhtikuussa näiden sivujen kautta!
Isosten ja alueyhteyshenkilöiden matkalaskukaavake täällä.