Isoskoulutus 2019-2020

Isoset ovat tärkeä osa rippikoulua. Isoset ohjaavat ryhmätyöskentelyjä, huolehtivat rippikoululaisten hyvinvoinnista, ryhmäyttävät ja järjestävät ohjelmaa rippikoulujen vapaa-aikaan ja iltaohjelmiin. Isoset ovat leirillä riparilaisia varten; he neuvovat, opastavat ja auttavat aina kun tarvitsee.
Herättäjä-Yhdistyksen isoskoulutukseen osallistuminen ei edellytä Aholansaaren rippikoulun käyntiä, vaan mukaan voivat tulla seurakunnan rippikoulun käyneet. Isoskoulutuksesta saa uusien kavereiden lisäksi arvokkaita ihmissuhde- ja ryhmänjohtajataitoja sekä eväitä omaan kasvuun. Isoskoulutuksesta saa myös lisäpisteitä joidenkin alojen opiskelupaikkoja hakiessa, ja kesätöiden haussa siitä on usein apua myös.
Isoskoulutuksemme sisältää kolme viikonloppua:
1-vaihe: SEM1 eli isosasioihin perehdyttävä leiri (25.-27.10.2019) Lapualla Wanhassa Karhunmäessä. Ilmoittautumaan pääset tämän linkin kautta!
2-vaihe: Izmo eli nuorten ihmissuhdetaitojen viikonloppu (31.1.-2.2.2020) Kuopiossa (Nilsiässä) Aholansaaressa.
3-vaihe: Kätsy eli käytännön taitojen viikonloppu (3.-5.4.2020)  Lapualla Wanhassa Karhunmäessä, vapaaehtoinen srk:n isoskoulutuksen käyneille
Isoskoulutukseemme ei tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan isoskoulutus on suoritettu kun olet osallistunut kaikille kolmelle leirille (tai Kätsy-leirin sijasta seurakunnan isoskoulutukseen).
Kunkin leirin hinta on 80€. Isoskoulutuksen voi käydä yhden tai kahden vuoden aikana. Isoseksi kannattaa hakea jo ensimmäisen vuoden jälkeen (jos kaikki koulutusvaiheet on suoritettu), mutta suuren hakijamäärän vuoksi paikkoja ei riitä kovin monelle. Seuraavana vuonna sen sijaan olet etusijalla.
Isosille ei makseta palkkaa, mutta matkat ja ylöspito korvataan sekä riparille että Jatkikselle.
Tervetuloa mukaan!
Osallistu myös oman kotiseurakuntasi isoskoulutukseen!
Isoshaku kesän 2020 ripareille maalis-huhtikuussa näiden sivujen kautta!
Isosten ja alueyhteyshenkilöiden matkalaskukaavake täällä.