Viikon levy (lokakuu)

Lokakuun viikon levyt esittelee Osmo Kangas.

Osmo on jyväskyläläinen musiikin ystävä. Hän on tullut monelle tutuksi Herättäjä-Yhdistyksen työntekijänä jo kultaiselta 80-luvulta. Nykyisin Osmo työskentelee alaikäisten maahanmuuttajien parissa vastaanottokeskuksessa.

Osmo Kankaan levyhyllyjen aarteet avautuvat Nuori Yty -sivustolla lokakuun ajan.

Viikko 43

Pekka Pohjola: Visitation.  LOVE/Finnlevy 1979.
Pekka Pohjola on suuri suomalainen säveltäjä. Merkillistä miten laaja tunteiden skaala näissäkin biiseissä on; vitsikkyyttä, ahdistusta, riemua, kaihoa ja silkkaa voimaa. Levyn päättävä, pakahduttava Try to remember (jota ennen levytystä esitettiin nimellä Bassokansanlaulu) pitäisi soittaa itsenäisyyspäivänä YLEn kaikilla kanavilla.
visitation

Pekka Pohjola: Visitation. LOVE/Finnlevy 1979

Viikko 42

Brian Eno: Before and after Science. EG Records 1977

Kokoelmani ensimmäinen Eno jonka ostin Digeliuksesta 1983. Erityisesti B-puolen kappaleet Julie with ja By this River tekivät lähtemättömän vaikutuksen nuoreen mieheen. Tämän jälkeen on Enoja tullut hankittua pitkälti toistakymmentä. Eno on filosofinen muusikko, ambient-genren isä. Tämä LP osoittaa että osaa se laulujakin tehdä.

Viikko 41

Jarkka Rissanen: Tonal Snacks. Bluelight Records  2005.

Minua viehättävät pienet sävellykset joissa on ehjä tunnelma. Ei paisuttelua, ei turhaa venyttelyä, vain ehjä idea joka tuodaan tyylikkään vaatimattomasti tarjolle. Vaikka nimi on Tonal Snacks, tämän levyn vaikutus kestää pidempään kuin pienen välipalan.

Jarkka Rissanen: Tonal Snacks. Bluelight Records 2005.

Jarkka Rissanen: Tonal Snacks. Bluelight Records 2005.

Viikko 40

Horisontti: Sanoin kuvaamaton. pkrecords 2008.
Digeliuksen, helsinkiläisen levykaupan tiskiltä löytynyt omakustanne. Virsisovituksia ja multi-instrumentalisti Kusti Vuorisen (mm. Tampo -yhtyeestä tuttu)  sävellyksiä. Sarvitorvet ja raparperihuilut soi, biisilistalla mm. Sinuhun turvaan Jumala ja Koska valaissee kointähtönen. Äänitetty Kuhmalahden työväentalolla. Ei siis ihme että näillä spekseillä lähti kaupasta mukaan. Hieno, omaperäinen ehjä tunnelma.
sanoin-kuvaamaton

Horisontti: Sanoin kuvaamaton. pkrecords 2008.

 

 

Instagram did not return a 200.

Seuraa!