Viikon levy (syyskuu)

Syyskuun aikana viikon levyt esittelee Katariina Airas

Katariina on porvoolainen muusikko ja teologi. Hän on tullut monelle Nuori Yty -toiminnassa mukana olleelle tutuksi leirityöntekijänä ja kesäteologina.

Katariinan laulua ja moraharpun soittoa on kuultu mm. Jaakko Löytyn, Tellu Turkan, Suden ajan ja Markan Tuijan levyillä ja keikoilla. Katariinan valintoja viikon levyiksi voit seurata täällä syyskuun ajan.

Viikko 39

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka: Mateli (1999)

Katariina Airas valitsi syyskuun viimeisen viikon levyksi Liisa Matveisen ja Tellu Turkan MatelinKatariina perustelee valintaansa seuraavasti: ”Suomessa on ainutlaatuinen ja rikas vuosituhantinen runonlauluperinne, jota on viimeisten vuosikymmenien aikana hienosti elvytetty. Mateli, ilomantsilainen runonlaulajatar Mateli Kuivalattaren tekstejä ja Liisa Matveisen sekä Tellu Turkan sävellyksiä sisältävä levy on yksi hienoimpia ja vahvimpia runolauluperinteeseen pohjaavia levyjä. Kaksi upeaäänistä, monipuolista naista, kantele ja moraharppu, ikivanhat mutta aina ajankohtaiset tekstit.” Aurinkoa, valoa ja lämpöä kansanmusiikin tahdittamana.

20160906-_dsf2161

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka: Mateli (1999)

Viikko 38

Mozart – Requiem / Kirkby · Watkinson · Rolfe Johnson · D. Thomas · AAM · Hogwood

Tällä viikolla Katariinan levyvalinta kallistuu vahvasti klassisen musiikin puolella. Näin Katariina kommentoi viikon levyvalintaa:  ”Klassinen musiikki on aina ollut iso osa minun elämää. Mozart on ollut lempisäveltäjäni lapsuudesta asti ja teoksista yhtenä tärkeimpänä juuri Requiem. Tämä levytys on hieno, se on soitettu aiokakauden soittimilla ja sopraanosolistina on lempilaulajani Emma Kirkby, jonka ääni on jumalaisen kaunis, kirkas ja mikä tärkeintä, luonnollinen.


20160906-_dsf2131

Viikko 37

Liisa Tavi: Vaeltava sydän

Lisää lattarirytmejä, tällä kertaa suomeksi. Katariina Airaksen valinta tämän viikon levyksi on Liisa Tavin Vaeltava sydän. Tavi on ainulaatuinen laulaja ja tulkitsija, jonka vuonna 2002 ilmestynyt levy Vaeltava sydän on jäänyt Tavin tuotannosta turhan pienelle huomiolle.  Taitavaa laulua ja soittoa, hienoja lyriikoita. Levyn on tuottanut legendaarinen Otto Donner. Vahva peukutus auringolle, bossa novalle ja syyskuulle.

Viikon levy (viikko 37) Liisa Tavi: Vaeltava sydän

Viikko 36:

Juan Luis Guerran: Bachata Rosa

Lattarimusiikin, erityisesti merenquen ja bachatan suuren nimen, Juan Luis Guerran, hieno läpimurtolevy Bachata Rosa vuodelta 1990. Poimintoina levyltä nimikappale Bachata Rosa sekä La Bilirrubina. Tässä latinomusiikkia kultaiselta 90-luvulta aurinkoisten syyspäivien iloksi.

Viikon levy (viikko 36) Juan Luis Guerran: Bachata Rosa

Viikon levy (viikko 36) Juan Luis Guerran: Bachata Rosa

Instagram did not return a 200.

Seuraa!