Pääkirjoitus 3/16

 

Syksyn värjäämät puut vilisevät ohitsemme, kun uskollinen teiden ratsu kehrää allamme. Olemme työtovereideni kanssa palaamassa Saari 2016 -leiriltä Aholansaaresta. Juttu luistaa, satojen kilometrien kotimatkalla kerkeää käydä läpi yhtä sun toista. Hartolassa pysähdymme kahville. Enemmistön päätöksellä käännymme tutulta tieltä ja ajamme uutta reittiä kotiin, se tuo matkallemme reilusti lisää kilometrejä ja kotona ollaan vasta illan suussa. Nyt tahdomme nauttia syksyn kauneudesta, yhdessäolosta, yhteisistä muistoista ja kotimatkan riemusta. Autossa raikaa laulu ja leiriväsymys purkautuu takapenkillä hysteeriseen nauruun. Vasta iltamyöhällä saavumme Helsinkiin. Parkkeeratessani autoa kadun varteen, moottori sammuu itsestään. Ilmassa on väkinäistä naurua, kun auto ei suostu yrityksistä huolimatta enää käynnistymään. Käännän virta-avaimesta, kirosanat pääsevät huuliltani. Vanha uskollinen ratsuni toi meidät kotiin, mutta yhteistyö auton kanssa päättyi tähän. Korjaajan tuomio on kova, ”auto osiksi ja osat myyntiin”.  Parin päivän päästä asia naurattaa, selvisimme kuitenkin kotiin. On aika vaihtaa uuteen.

Kuuden viimeisen vuoden aikana Nuori Yty -lehteä on uudistettu isolla kädellä, alueellisista toimituskunnista on luovuttu, lehden ilmestymistä on vähennetty, kuviin ja kuvitukseen on panostettu ja lehden graafiseen ulkoasuun on tehty isoja muutoksia. Lehteä on tehty entistä enemmän nuorisotyömme näköiseksi. Tahdon kiittää teitä lehtemme lukijat, kun olette antaneet meille mahdollisuuden tehdä Nuori Yty -lehdestä juuri tällaisen, uskottavan äänenkantajan nuorisotyömme edustajaksi. Koen päätoimittajana saaneeni enemmän, kuin olen antanut. Tässä vaiheessa on hyvä siirtyä sivuun ja antaa tilaa uusille ajatuksille, ideoille ja tekijöille.

Ensi vuoden alusta päätoimittajan paikalle astuu Herättäjä-Yhdistyksen nuorisosihteeri Mika Nuorva. Tiedän lehden jatkuvan laadukkaana.

Rauhaa ja rakkautta vuoden viimeisille päiville.

Antti Rintala

Päätoimittaja