Isoskoulutus 2023-24

Tervetuloa mukaan isoskoulutukseen!

Herättäjä-Yhdistyksen isoskoulutukseen osallistuminen ei edellytä Aholansaaren rippikoulun käyntiä, vaan mukaan voivat tulla seurakunnan rippikoulun käyneet. Isoskoulutukseen voi myös osallistua, vaikka ei hakisikaan isoseksi, eli se ei edellytä mitään. Isoskoulutuksesta saa uusien kavereiden lisäksi arvokkaita ihmissuhde- ja ryhmänjohtajataitoja sekä eväitä omaan kasvuun. Isoskoulutuksesta saa myös lisäpisteitä joidenkin alojen opiskelupaikkoja hakiessa, ja kesätöiden haussa siitä on usein apua myös.
Isoskoulutuksemme sisältää kolme vaihetta eli viikonloppua: Ensimmäinen eli isosasioihin perehdyttävä SEMI (seuraseminaari) leiri toteutetaan 24.-26.11. Lapualla Wanhassa Karhunmäessä. Toinen nuorten ihmissuhdetaitojen viikonloppu Izmo pidetään Turun kristillisellä opistolla 2.-4.2. ja käytännön taitojen viikonloppu Kätsy  pidetään myöhemmin keväällä (paikka ja aika tarkentuu myöhemmin).
 Isoskoulutus on suoritettu kun nuori osallistunut kaikille kolmelle leirille. Yhden viikonlopuista voi  korvata osallistumalla oman paikallisseurakunnan isoskoulutukseen. Isoskoulutuksen voi käydä yhden tai kahden vuoden aikana. Isoseksi kannattaa hakea jo ensimmäisen vuoden jälkeen (jos kaikki koulutusvaiheet on suoritettu), mutta suuren hakijamäärän vuoksi paikkoja ei riitä kovin monelle. Seuraavana vuonna sen sijaan olet etusijalla. Isosille ei makseta palkkaa, mutta matkat ja ylöspito korvataan sekä riparille että Jatkiksella.
Isoskoulutukseemme tulee omat ilmoittautumislomakkeet jokaiselle osioille osoitteessa www.nuoriyty.fi .