Antaminen on lahja

 

Minä kerron Angela-nimisestä amerikkalaisesta pikkutytöstä, ikää semmoiset viisi vuotta ja munuaissairaus päällä. Semmoinen tauti että tarvittiin uutta elintä, jos tytön aikoi pitää hengissä, mutta kun munuaisista on pulaa niin olisi pitänyt mennä sairaalan jonotuslistalle ja odottaa siellä kaksi vuotta ja sinä aikana voi lapsi jo kuolla. Oli siinä muutakin harmia siinä perheessä. Oltiin köyhiä, ja Amerikassa sairaalaan pääsemiseen tarvittiin paljon rahaa, se oli toisella tavoin kuin Suomessa.
Tyttö meni huonompaan kuntoon, ja siinä alkoi tulla jo kiire ja tuli se viimeinen konsti minkä ihminen siinä keksi eli isä pani sanomalehteen ilmoituksen että halusi ostaa jostain lapselleen munuaisen ja maksaa siitä sen minkä ikinä kykeni maksamaan.
Ja silloin joku David-niminen mies näki ilmoituksen, laski omat munuaisensa, yksi ja kaksi, niitä on pareittain ja laski että ihminen pärjää yhdellä, soitti pikkutytön vanhemmille ja sanoi että minulla on, minä kun tarvitsen niistä itselleni vain toisen. Leikatkaa toinen pois ja antakaa lapselle.
Eikä huolinut ollenkaan rahaa.
Lapsen kävi hyvin. Leikkaus onnistui.
Vähän ihmetyttää, miksi se Daavid teki noin ison asian ventovieraalle pikkutytölle. Juttu ei kerro. Jotain voi selittää sekin, kun Daavid jossain sivulauseessa sanoi, että Jeesus teki meille kaikille samaa.
Arto Köykkä
Nyt ihmettelen tässä, hartauksia kouluikäisille (2015)