Viikon levy (joulukuu)

Joulukuun viikon levyt on valinnut mediapastori Jan Ahonen Espoosta.

”Olen valuvikainen körtti ja liikkeeseen lempeästi adoptoitu ottopoika, espoolainen tuottaja ja mediapastori. Vaikka tuotin Vantaan herättäjäjuhlia varten Piia Viitasen tulkitseman Kahden maan kansalainen  -videon, olen harvinaisen  vapaa musiikillista kyvyistä. Olen yli vuosikymmenen tehnyt ammatikseni suosittua Jouluradiota, joten joulukuun valintojen tekeminen sopi pirtaani mainiosti. Itseasiassa valitsin levyjen sijaan kappaleita. Suosikkini Siionin virsistä löytyvät numeroilla 275 ja 270. Motto: Siitä mistä ei voi puhua, voi usein laulaa.”

Janin valintoja viikon levyiksi voit seurata täällä marraskuun ajan.

Viikko 48

Kerkko Koskinen kollektiivi: Hoosianna

Jouluradiolla on tapana tuottaa vuosittain uusi versio Hoosiannasta. Vuosien varrella versionsa ovat tehneet muun muassa lauluyhtye Rajaton sekä kaksikko Lenni-Kalle Taipale ja Jesse Kaikuranta. Oma suosikkini näistä on Kerkko Koskinen kollektiivin kieltämättä taiteellinen versio. Minusta Susanna Kuparisen ohjaama video on oleellinen osa biisiä, Hoosiannassa soi rakkauden yhteiskunnallinen vallankumous. Olin tottunut kuulemaan tämän adventin ykkösvirren monotonisen mustavalkoisena, nyt se puhkesi väreihin.¨

Viikko 49

Joulu musiikkimarkkinoiden kulta-aikaa, sillä musiikki on kautta aikojen kuulunut juhlaan monella eri tavalla. Kuulin The Housemartinsien Caravan of Love –biisin ensimmäisen kerran juuri jouluna 1986, sen ollessa joulun alla listaykkösenä Iso-Britanniassa. Olin aivan ihmeissäni, sillä laulu on sen verran hengellinen, että ihmettelin miten se saattoi olla niin pidetty. Kauniin ja harvinaisen siitä tekee taidolla tehty acapella-sovitus, kyseessä oli aikoinaan vasta toinen tällä tavoin sovitettu listaykkönen brittilistoilla. Englantilainen aksentti kruunaa tulkinnan, laulu ei näin kuulosta liikaa ”Ameriikan herkulta”. Tämä soi sielussa.

 

Viikko 50

Elias Kaskinen: Tuli joulu ilotaloon

Olen Jouluradion tuottaja, altistun jouluiselle musiikille suunnilleen juhannuksesta lähtien. Olen myös kyyninen toimittaja, minuun on vaikea tehdä vaikutusta tämän lajityypin musiikilla. Elias Kaskisen tulkitsema Tuli joulu ilotaloon iski minuun jo ensimmäisellä kuuntelukerralla kuin metrin halko. Kyseessä on paras kotimainen uusi joululaulu vuosiin. Lilli Loiri-Sepän sanoitus on ajankohtaisen hieno, Jarkko Meretniemen sävellys juhlallinen, muttei ylimakea ja Eliaksen tulkinta pelkistetyn aito. Paketin viimeistelee maestro Leri Leskisen laadukas tuotanto. Biisi on osa HelsinkiMission myötätunto-kampanjaa, jolla kerätään varoja yksinäisyyttä ja syrjäytymistä vastaan. Tästä minä haluan klassikon!

Instagram did not return a 200.

Seuraa!