Pastillin mittaiset seurapuheet

Siionin virsistä ja lyhyistä puheista koostuvat seurat ovat körttiläisen perinteen ydin. Niiden lähtökohtana on tasa-arvon todellisuus: jokainen tulee seuroihin omien kysymystensä, elämäntilanteidensa, murheidensa ja iloinensa kanssa. Kenenkään mielen päällä olevat ajatukset eivät ole vähäisempiä kuin toisen.

Seurapuhe saattaa syntyä hetkessä – netistä luettu uutinen tai rippikoulussa veisattu virsi herättää kysymyksiä tai ajatuksia, jotka haluaa sanoa ääneen. Jokainen meistä pyörittelee joskus mielessään kysymyksiä siitä, miksi me olemme täällä, kuka Jumala on, mitä elämä ja kuolema ovat, mistä löytää iloa ja toivoa.

Sinun ajatuksesi ovat arvokkaita. Sinun pohdintasi voivat koskettaa muita. Sinun seurapuheesi voi herättää ajattelemaan uudella tavalla.

Seurapuheita tarvitaan, jotta seuraperinne jatkuisi. Siksi Nuori Yty-sivuilla aletaan kerätä nuorten seurapuheita, Pastillin mittaisia. Julkaisemalla seurapuheita netissä tarjoamme jotain seuraperinteestä niille, jotka eivät ole koskaan käyneet körttiseuroissa ja annamme mahdollisuuden niille, joita ääneen puhuminen seuroissa vielä jännittää.

Puhe voi olla muutakin kuin puhe

Sivuilla julkaistavien puheiden muoto on vapaa: Puheesi voi olla perinteinen tekstimuotoon kirjoitettu puhe, lyhyt valokuvasarja kuvateksteineen, video tai kaikkien näiden yhdistelmä! Jos kuitenkin haluat pitää puheesi jonain päivänä myös perinteisissä seuroissa teksti tai videoitu puhe on paras formaatti.
Puheet lähetetään sähköpostitse osoitteeseen nuoriso@h-y.fi
Kerro sähköpostissa haluatko puheesi julkaistavan nimelläsi vai nimettömänä.

Lähetä rohkeasti oma puheesi meille!