Herättäjäjuhlat Nilsiässä 6.-9.7.2017 – nuorten infopaketti

Tervetuloa Nilsiään Herättäjäjuhlille 6.-9.7.2017!

Juhlilla on legendaaristen nuorisotalkoiden lisäksi tarjolla mahtavaa ohjelmaa, sekä tietenkin runsaasti mitä parhainta seuraa!
1) Aloita ilmoittautumalla yhteiskuljetuksiin (bussit Siilinjävi-Nilsiä) TÄSTÄ, sillä muuten julkisilla on Nilsiään lähes mahdotonta päästä!
2) Jos olet alle 18-vuotias, jatka tulostamalla osallistujakortti TÄSTÄ jotta voit majoittua Herättäjäjuhlien nuorisomajoituksessa. Täytätä se huoltajallasi ja ota se mukaan kun tulet juhlille.
3) Tutustu seuraaviin infoihin:
Nuorten talkoot
alkavat torstaina 6.7. osallistumisella talkooseuroihin klo 19 juhlakentällä.
Varsinaiset talkootyöt alkavat perjantaiaamuna 7.7. klo 9 nuorisotyön kojulta, josta siirrymme etiketittämään körttipastillipussit. Näitä talkoita vastaan saat ilmaisen majoituksen nuorison majoituskoululta. Jos saavut vasta myöhemmin perjantaina tai lauantaina, voit ostaa majoituksen majoitustoimistosta hintaan 10€/yö.Talkoovakuutus kattaa tapaturmat muttei omaisuutta. Nuoriso osallistuu juhlille vanhempiensa vastuulla.
Saapuessasi
Nilsiän keskustaan, suuntaa juhla-alueelle (löydät sen äänten perusteella tai kysymällä parin sadan metrin päästä bussiasemasta) nuorisotyön kojulle. Siellä on nuorten talkootoimisto, josta löytyy lisäohjeita ilmoittautumiseen ja majoittautumiseen.
Majoitus
on siis perjantai-aamun talkoisiin osallistuville ilmainen, ja tapahtuu yläkoululla/lukiolla (Syvärintie 47). Ovet ovat auki 24h. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Majoittuvat sitoutuvat noudattamaan annettuja sääntöjä ja yöaikaan hiljaisuutta. Koululla liikuttaessa pitää olla talkookortti ja majoitusranneke näkyvissä. Majoitustiloihin ei saa päästää ulkopuolisia. Koulun aulassa on päivystyspiste, johon voit ilmoittautua käytyäsi ensin hakemassa talkoolaiskortin nuorisotyön kojulta. Jos saavut illemmalla kun koju on jo kiinni, voit mennä ilmoittautumaan suoraan koululle.
Huomio! Alaikäisiltä vaaditaan majoitukseen huoltajan täyttämä ja allekirjoittama osallistujakortti, jonka voi tulostaa etukäteen nuorisotyön verkkosivujen www.nuoriyty.fi kautta.
Ruoka- ja kahvi- (eli jätski-)lippuja
saat talkoovuoroja vastaan, joita voi olla esim. pastillinmyynti, työvuoro nuorisotyön kojulla tms. Kahvilippu käy myös juhlien jätskikioskeilla. Pidemmästä työvuorosta saat myös T-paidan! Etenkin sunnuntaiksi tarvitaan talkooväkeä. Varaa kuitenkin rahaa mukaan esim. ilta- ja aamupaloja varten. Ilmaisen aamiaisen saa vain perjantaiaamuna ennen talkoita. Viiden euron hintainen juhlaopas kannattaa ostaa heti juhlille saavuttaessa.
Ohjelmaa
on nuorisoa varten juhlilla runsaasti. Tarkoitus on myös osallistua seurakentän ohjelmaan aina talkootöiden välissä. Talkoot ovat nuorison oikeus ja velvollisuus. Pastillinmyynnillä kustannetaan merkittävä osa nuorten leiri- ym. toimintaa ja pidetään toiminnan hinta kohtuullisena.
Tervetuloa nuorten talkoisiin ja juhlahumuun! Lisätietoja ennen juhlia ja niiden aikana saat nuorisosihteereiltä: Suvi Korhonen (040-1465008) sekä Mika Nuorva (0400-346439) ja juhlien omilta sivuilta www.herattajajuhlat.fi.
KULKEMINEN NILSIÄÄN JULKISILLA KULKUNEUVOILLA
– Varaa yhteiskuljetus etukäteen
1    Tsekkaa mahdolliset junayhteydet kotoasi Siilinjärvelle osoitteesta vr.fi, tai bussiyhteydet matkahuolto.fi. Järjestämme yhteiskuljetukset Siilinjärveltä Nilsiän asemalle bussilla torstaina 6.7. klo 17 (TÄYNNÄ) ja 21.40. Näihin busseihin pääsee vain ennakkovarauksella, ks. kohta 2. Reittibusseja menee Siilinjärven ja Nilsiän välillä vain muutama, ja ne ovat oletettavasti täynnä. Siilinjärven ja Nilsiän välinen matka on 33 km. Juhla-alue on aivan Nilsiän aseman vieressä. Yhteiskuljetusten aikataulut on kellotettu saapuvien junien kanssa niin ettei odottelu Siilinjärvellä kestä kovin kauaa.
2    Varaa paikka yhteiskuljetukseen ennakkoon osoitteen www.nuoriyty.fi kautta. Etusivulla on linkki varauslomakkeeseen. Paikka pitää olla varattuna 3.7. mennessä. Kyydin hinta on 5€/suunta ja se peritään bussissa käteisellä.
3    Paluukyydit yhteiskuljetuksella Nilsiän asemalta Siilinjärvelle lähtevät sunnuntaina klo 12.15 ja 15.15. Niillä ehtii 13.04 ja 16.02 lähteviin juniin. Varaa paikkasi etukäteen, ks. kohta 2. Varaa myös etukäteen junaliput Siilinjärveltä kotipaikkakunnallesi.
4    Jos saavut tai lähdet muina päivinä tai aikoina eikä sinulla ole omaa kyytiä, katso Nilsiän ja Siilinjärven väliset bussiaikataulut osoitteesta matkahuolto.fi.
Nuorten ohjelma
Torstai 6.7.2017
21.00–24.00 Nuorten yökahvila Nuorisotilalla (Syvärintie 47, yläkoulu). Ohjelmassa yhdessäoloa ja pelailua.
Perjantai 7.7.2017
19.30 Sinun vuorosi loistaa -musiikkinäytelmä Mantulla (Vesitornintie 1). Nilsiän lukion musikaalikurssin teos uskosta, toivosta ja rakkaudesta. Teos pohjautuu Holly Goldberg Sloanin kirjaan Näkymätön poika (suom. Ulla Lempinen). Dram. ja ohjaus: Maria Korkalainen. Musiikki Juha Tapio, sovitukset ja harjoitus Pasi Horttanainen.
23.00 Nuorten ja opiskelijoiden yöveisuut Nilsiän kirkossa (Kirkonmäentie 1). Tervetuloa veisaamaan uudistettuja Siionin virsiä.
23.45–02.00 Nuorten yökahvila Nuorisotilalla (Syvärintie 47, yläkoulu). Ohjelmassa yhdessäoloa ja pelailua.
Lauantai 8.7.2017
14.00–15.30 Koko perheen minifestarit Satamassa (Ukko-Paavontien päässä). Tule viettämään aikaa koko perheellä tutustuen vanhan ajan elämään sekä touhuten yhdessä. Tapahtumaa järjestämässä nilsiäläisiä toimijoita, mukana myös Aholansaaren isosia. Musisoimassa nuorisokanttori Jarkko Maukonen.
17.00 ja 20.00 Blues & Gospel Rhythm Revue — lauluja kaipauksesta ja toivosta Liikuntatalolla (Koulupolku 10). Jaakko Löytyn isännöimässä juurevan gospelmusiikin kavalkadissa esiintyvät hänen lisäkseen Esa Kuloniemi ja Aija Puurtinen (Honey B. Family), Timo Kiiskinen sekä Dave Forestfield ja Jarkka Rissanen Gospel Rhythm Revue. Mukana myös nuoret ja lahjakkaat laulaja-lauluntekijät Venla Lankinen ja Anni Rusi. Liput 20 €, alle 20-vuotiaat ilmaiseksi ennakkolipulla! Ennakkolippuja saatavana nuorisotyön kojulta.
24.00–02.00 Nuorten yökahvila Nuorisotilalla (Syvärintie 47, yläkoulu). Ohjelmassa yhdessäoloa ja pelailua.
Sunnuntai 9.7. 2017
Talkootöitä ja seuroja